Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Zsuzsanna 2010-09-30 21:37 [5421]
Probléma vázolása: Kollégium működését tekinteve: hétfőtől péntek 6 óráig, vasárnap 12 órától van nyitava( közoktatási intézményhez tartozik) a feladatellátás szempontjából állandó éjszakásaink vannak részükre 30%-os pótlék kifiztésere kerül. Vannak gyermekfelügyelők akik az egyik héten osztott munkaidőben dolgoznak( 8 fő) pótlék kifiztés nem történik váltani nem váltanak senkit. Ugyanez a csoport a másik háten 12 órától 20 óráig dolgozik. jár e számukra ezen a héten a délutános pótlék? osztott munkidő kialakítására a reggeli ébresztés miatt volt szükség,hiszen valamennyi gyermek felügyelőre nincs szükség.de hogy ne legyen aránytalan a teher a másik héten az említett időpontban jönnek és másik nyolc személy végez munkát osztott munkaidőben. A válaszuk nagyon sürgős lenne, amit előre is köszönök.S.O.S.

Kedves Kérdező ! Az emailben leírt tényállás alapján a 12 órától 20 óráig dolgozó 8 fős csoportnak délutáni műszakpótlék nem jár. Az Mt. 117. §-a értelmezi a többműszakos munkarend, délutáni műszak és éjszakai munka fogalmát: 1.) többműszakos munkarend: ha a munkáltató napi üzemelési ideje meghaladja a munkavállaló napi teljes munkaidejét és a munkavállalók időszakonként rendszeresen, egy napon belül egymást váltva végzik azonos tevékenységüket; 2.)délutáni műszak: a többműszakos munkarend alapján a tizennégy és huszonkét óra közötti időszakban teljesített munkavégzés; 3.) éjszakai munka: a huszonkét és hat óra közötti időszakban teljesített munkavégzés; A fentiekből következik, hogy mivel a munkavállalók nem egymást váltva dolgoznak, így hiába esik délutánra munkavégzésük nem valósul meg több műszakos munkarend így se délutáni se éjszakai műszakpótlék nem jár. Ettől eltér az éjszakai pótlék alkalmazásának a szabálya, többműszakos munkarendtől függetlenül jár a 22-6 óra közti munkavégzésre éjszakai pótlék (nem keverendő össze az éjszakai műszakpótlékkal).

tisztelettel:
Dr. Tóth Edina   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer