Kapcsolat Gy.I.K. Felelősség    
 
Hírek

2010/12/29

A kérdésfeltevés átmenetileg szünetel.

köszönettel: a szerk.

2009/05/01

Kérjük Önöket, amennyiben a befizetéstől számított harmadik napon sem kaptak még választ értesítsenek bennünket, mert előfordul, hogy nem tudjuk a befizetőt beazonosítani.

köszönettel: a szerk.


   Keresés a válaszok között


Kereshet a kérdés azonosítójára, a korábban megadott névre és kérdésre, valamint a válaszra is.


   Statisztika

Összes kérdés: 2863
Ebből ma érkezett: 0


A keresés eredménye:

Kolthay István 2007-08-19 18:07 [3159]
Tisztelt Jogász! Egy gazdasági társaság (kft.) melynek én is tagja voltam,de a végelszámolás nem történt meg,tartozásom miatt végrehajtást indított ellenem. Közben a cégbíróság a kft-t megszüntette és felszámolást indított ellene. Kérdésem a következő: a végrehajtó folytathatja-e az ellenem irányuló végrehajtást most,amikor a céget a bíróság már 2007.április 16-án törölte,és felszámolóbiztost nevezett ki. Igaz ugyan,hogy a végrehajtás még a cég törlése előtt megindult. Várom válaszukat, tisztelettel Kolthay István

Tisztelt Kolthay Úr! Amennyiben a cég volt a végrehajtást kérő és az valóban megszünt, akkor erről a tényről, maga a végrehajtó is tudomással kell, hogy bírjon és ha nincsen a társaságnak jogutódja, akkor nincsen kinek a javára behajtani a követelest, és így Önön sem hajtható be az összeg alapesetben. Javaslom, hogy ha egyátalán megkeresi a végrehajtó, akkor a társaság megszűnésének tényét feltétlenül közölje vele és érdeklődjön nála a végrehjatás alakulásáról. Véleményem szerintem nem kell tartania a végrehajtástól, az is elképzelhetó, hogy a felszámoló már régen lemondott a követelés behjatásáról még a felszámolási eljárában. Ha tudja végrehajtó elérhetőségét, akkor érdeklődjön nála, vagy nézze meg a cég felszámolásának iratait az illetékes cégbíróságnál, mivel azokból kiderül, hogy mi is a követelés sorsa.

tisztelettel:
Dr. Nyul Balázs
drnyulbalazs@onlinejogasz.hu   OnlineJogász.hu
 
© www.onlinejogasz.hu ViP-CMS - A Sokszínű Tartalomkezelő Rendszer